15 Ekim 2024
20.8 C
İstanbul
spot_img
Ana SayfaSağlıkÇocuklar İçin Teknoloji Kullanımı: Faydaları ve Riskleri

Çocuklar İçin Teknoloji Kullanımı: Faydaları ve Riskleri

Teknoloji alıp başını gidiyor ve gün geçmiyor ki yeni bir olgu insanların hayatına girmesin. Son yıllarda yapay zeka araçları ve bilgisayarları çok küçük yaşta öğrenciler bile rahatlıkla cep telefonu, bilgisayar ya da tablet üzerinden kullanabiliyor. Bu durumda da Çocuklar İçin Teknoloji Kullanımı faydaları ve riskleri ile kimi olgular ortaya çıkıyor. Çünkü sonuçta her işin bir faydası olduğu gibi, bir de zararı ve buna bağlı olarak riski bulunuyor.

Çocuklarda Teknoloji Kullanımın Temel Faydaları 

Çocuklar İçin Teknoloji Kullanımının Temel Faydaları

Çocuklar İçin Teknoloji Kullanımı kavramının öncelikle faydalarından bahsetmek gerekir ise şu bilgiler verilebilir. Öncelikle teknolojiyi kullanan çocuk bilgiye çok daha hızlı ve çok daha ucuz bir biçimde ulaşır. Bir diğer faydası çocukların araştırma yeteneğini geliştirmesidir. Göz ve el koordinasyonunu geliştirmesi ve seri bir biçimde problem çözme yeteneğini geliştirmesi de başlıca faydaları arasındadır. Çocuk başkalarına bağımlı olmadan istediği zaman, istediği yerden bilgiye kısa sürede ulaşır. Çocuğun okuma becerisini geliştirmesi de bir başka yararıdır. Tüm bunların yanı sıra Çocuklar İçin Teknoloji Kullanımı aileler açısından da önemlidir. Zira çocuğun yaptığı araştırmaya göre yetenekleri çok daha kolay keşfedilir. Çocuğun soruların yanıtını alması özgüvenini artırır. Yine çocuğun girişimci yönlerini de ortaya çıkarır. Temel olarak teknoloji kullanımının çocuklarda yararları bunlardır.

Çocuklarda Teknoloji Kullanımın Temel Riskleri 

Çocuklarda Teknoloji Kullanımın Temel Riskleri

Çocuklar İçin Teknoloji Kullanımı faydaları hakkında üstte yer alan bilgileri verdikten sonra son olarak mevcut, günümüz koşulları itibarı ile risklerinden bahsetmek gerekir. En temel risklerinden bir tanesi çocuğun her şeyi teknoloji kullanarak halletmesidir. Örneğin ödevlerini herhangi bir yapay zeka uygulamasına yaptırması, çocuğun öğrenmesini engeller. Bunun yanı sıra bir diğer riski tembelliğe itmesi ve işin kolayına kaçarak, yaşamasıdır. Bunun yanı sıra psikolojik olarak da uzmanlar birçok olumsuz etkisi olduğunu söylüyor. Yemek yeme alışkanlıklarının bozulması, akranlarına göre daha sinirli bir yapısı olması, baş ağrısı, sürekli elektronik cihazın başında olduğu için ortaya çıkan görme problemleri ve de asosyal bir hale gelmesi başlıca olan risklerindendir.

BUNLARADA GÖZ ATIN !

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments